În ultima vreme, probabil din pricina faptului că petrecem din ce în ce mai mult timp în faţa calculatorului, au crescut alarmant cazurile de miopie şi tulburări ale acuităţii vizuale.
Ce ne afectează vederea
În afară de nepurtarea ochelarilor atunci când este nevoie, factorii care pot provoca creşterea dioptriilor sunt extrem de diferiţi şi complecşi din punct de vedere medical. În timp poţi suferi modificări ale axului longitudinal al globului ocular determinat de factori genetici sau de o presiune pe globul ocular. De vină pentru scăderea calităţii vederii mai pot fi anumite afecţiuni precum scleroza cristaliniană, deshidratarea cristaliniană în diabetul zaharat sau tratamentul prelungit de cortizon. De asemenea, îmbătrânirea organismului poate conduce la scăderea efortului acomodativ.
Laserul
ILASIK este denumirea celei mai moderne tehnici chirurgicale folosite pentru scăderea dioptriilor, în cazul persoanelor purtătoare de ochelari, care suferă de vicii de refracţie (miopie, hipermetropie şi astigmatism).
Spre deosebire de tehnologiile anterioare care apelau la mijloace mecanice pentru tăierea "căpăcelului" cornean (cu microkeratomul), intervenţia iLASIK se efectuează exclusiv cu ajutorul laserului, fiind eliminate posibilele riscuri asociate secţionării mecanice a corneei. Cicatrizarea are loc în condiţii mai bune în timp ce intervenţia devine mult mai precisă, mai sigură şi lipsită de riscuri majore.
Cine se poate opera la ochi
Înainte de operaţie, pacientului trebuie să i se facă un consult oftalmologic
complet. Un posibil candidat pentru a-şi repara vederea cu ajutorul laserului este o persoană purtătoare de ochelari, de vârstă adultă (preferabil peste 19-20 ani), cu o refracţie stabilă (adică fără creşteri ale dioptriilor în ultimul an), cu o bună stare de sănătate generală şi fără alte afecţiuni oftalmologice.
Sunt excluşi de la această procedură pacienţii cu dioptrii foarte mari, la care subţierea excesivă a corneei poate fi periculoasă pe termen lung, cei care au o cornee mai subţire, cei la care dioptriile sunt încă în creştere şi, de asemenea, persoanele cu boli de cornee (exemplu - Keratoconus) sau cu anumite boli generale (exemplu: boli autoimune, diabet zaharat, glaucom etc.). Tocmai pentru a evita orice fel de risc, preoperator se realizează un consult extrem de riguros, care include numeroase investigaţii de specialitate.
Cât durează intervenţia
Operaţia durează, de obicei, mai puţin de zece minute pentru un ochi. Pacientul va sta pe masa de operaţie 15-20 minute, pentru că, în general, se operează ambii ochi în aceeaşi şedinţă. Aplicaţia efectivă a laserului este însă de ordinul zecilor de secunde. Mai mult, intervenţia are loc ambulator, iar pacientul poate părăsi spitalul după maximum o oră. Nu este necesar să poarte pansament, dar se recomandă ca după operaţie să fie folosiţi ochelari de soare cu filtru de protecţie.
100% fără lentile
Potrivit studiilor efectuate în domeniu, militarii din armata americană trataţi prin această tehnologie inovatoare, într-un procent extrem de mare (aproximativ 95%), au ajuns la o vedere 100% fără ochelari.
Sursa : cancan.ro
astigmatism,
cristalin,
hipermetropie,
interventie cornee,
miopie,
operatie cu laser,
operatii laser,
prescriptii,
vicii de refractie
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu